EHP Fondy: žádost o dotaci podána!

Žádost Města Hrušovany nad Jevišovkou na obnovu části zámku z prostředků EHP Fondů byla podána! Termín pro podávání byl posunut kvůli situaci spojené s koronavirem, takže jsme žádost mohli finalizovat ještě v průběhu měsíce dubna, odeslána byla dne 24. 4. 2020.

Je neuvěřitelné kolik lidí se na přípravě podílelo, celý proces začal už v roce 2018. Pro celý tým (vedení Města Hrušovany nad Jevišovkou, ředitel ZUŠ Hrušovany nad Jevišovkou, projektant, architekta, firma Culture Tech s.r.o., ekonomka města, která je zároveň členkou našeho spolku a náš spolek) to byla srdcová záležitost. Do procesu jsme se skutečně zakousli přesně podle motta spolku. A to i díky tomu, že vlastní prostředky města ani jiné menší dotační programy v zásadě neumožní řešit problémy v základním rozsahu tak, aby bylo možné začít zámek využívat a zajistit jeho plynulou obnovu. Tato dotace je tedy pro zámek nyní jedinou cestou.

Předkládaný projekt bylo potřeba nastavit tak, aby uspěl v konkurenci ostatních projektů a aby plně odpovídal požadavkům daného dotačního programu, který je zaměřený nejen na obnovu kulturních památek, ale také na zabezpečení jejich dlouhodobé využitelnosti, přičemž musí zároveň dojít k podpoře sociálního a ekonomického rozvoje regionu.

Cesta, kterou jsme ušli jako spolek od podání žádosti