ODLOŽENO: Po stopách historie Hrušovan nad Jevišovkou - "Putování od zámku k zámku"

Ačkoli jsme déšť neobjednali, dostavil se dnes ráno a překazil nám plány. Trasa je promočená, projít ji by bylo obtížné, pravděpodobně bychom si kvůli tomu společné putování tolik neužili. Nedá se nic dělat, musíme akci odložit na jindy až bude počasí příznivější. Vhodný termín pro vás zatím hledáme. 

Děkujeme za pochopení



Původní pozvánka:
Vydejte se s námi proti proudu času i vody, sraz je 25. července 2021 v 10 hodin u zámku v Hrušovanech nad Jevišovkou. Naše kroky povedou přes známé i neznámé místa až na Emin zámek a pak zase zpět. Putovat budeme asi 10 km, nebudou to žádné závody na čas, ale příjemná procházka krásnou přírodou s přátelským povídáním u opékání špekáčků na zpáteční cestě, abychom nabrali sílu.

Průvodcem touto krajinou nám bude Zdeněk Omelka, který nás upozorní na zdánlivě nenápadná místa, která ale v historii měla nezastupitelné místo. Dozvíte se třeba:

Odkud připlavaly ryby do znaku Hrušovan? 

Kdo nám v lese vysadil platany? 

Proč máme v lese strouhy bez vody? 

Kde stála ve středověku vesnice Janov?

Podíváme se společně do hrušovanského zámku, kde je pro vás na chystaná výstava. Uvidíte zámek na historických pohlednicích, které pochází ze sbírky pana Milana Skopala. Zdokumentovali jsme pro vás průběh oprav. Nahlédnout budeme moci také do budoucnosti zámku prostřednictvím vizualizací. 


Připravte se prosím na to, že se s námi vydá na cestu také sluníčko, nějaký ten komár a klíště. 


Takže dobrou náladu a buřt s sebou, těšíme se na vás!

Komentáře